Wereldreisattracties en vakantie gratis reisgidsen door DelaatTravel

Reisreizen en vakantie gratis reisgidsen met DelaatTravel.com? Buckingham Palace is sinds de 19e eeuw de officiële residentie en het administratiekantoor van de Britse koninklijke familie in Londen en is een van de weinige overgebleven koninklijke paleizen in de wereld. Toegang voor het publiek is beperkt en exclusief, maar de moeite waard voor degenen die een bezoek regelen. Met zijn gotische torens en centrale bascule geflankeerd door dramatische hangbruggen, is Tower Bridge zowel een opmerkelijk staaltje techniek als een van de meest direct herkenbare herkenningspunten van Londen. De beroemde brug is een populair onderwerp van Londense ansichtkaarten, waardoor velen het aanzien voor London Bridge, dat eigenlijk de volgende stroomopwaarts is.

De staatsgreep van 1913 zette het land onder controle van de Three Pashas , die grotendeels verantwoordelijk waren voor de intrede van het rijk in de Eerste Wereldoorlog in 1914. Tijdens de Eerste Wereldoorlog pleegde de Ottomaanse regering genocides tegen haar Armeense , Assyrische en Pontische Grieks onderwerpen. a het verliezen van de oorlog werd de conglomeraat van gebieden en volkeren die het Ottomaanse rijk hadden gevormd, opgedeeld in verschillende nieuwe staten . De Turkse Onafhankelijkheidsoorlog , geïnitieerd door Mustafa Kemal Atatürken zijn kameraden tegen de bezettende geallieerde machten resulteerden in de afschaffing van het sultanaat in 1922 en de oprichting van de Republiek Turkije in 1923, met Atatürk als eerste president. Atatürk voerde tal van hervormingen door , waarvan vele verschillende aspecten van het westerse denken, de filosofie en de gebruiken in de nieuwe vorm van de Turkse regering verwerkten .

Italië officieel de Italiaanse Republiek is een Europees land dat bestaat uit eendoor de Alpen afgebakend schiereiland en omgeven door verschillende eilanden . Italië ligt in het zuid-centraal-Europa , en het wordt ook beschouwd als een deel van West-Europa . Een unitaire parlementaire republiek met als hoofdstad Rome , het land heeft een totale oppervlakte van 301.340 km 2 (116.350 vierkante mijl) en deelt landgrenzen met Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië en de enclavedmicrostates Vaticaanstad en San Marino . Italië heeft een territoriale exclave in Zwitserland ( Campione ) en een maritieme exclave in Tunesische wateren ( Lampedusa ). Met ongeveer 60 miljoen inwoners is Italië de derde meest bevolkte lidstaat van de Europese Unie. Lezen extra info bij Vakantie gratis reisgidsen.

“Wat Universal Studios kan, kunnen wij ook”, moet Walt Disney hebben gedacht. In 1989 openden zij daarom Disney’s Hollywood Studios. Het is het kleinste attractiepark van het Walt Disney World Resort, maar daardoor niet minder leuk! Je leert er alles over film en televisie, ziet hoe tekenfilms gemaakt worden en mag zelfs een kijkje nemen bij opnames. Elk park in het Walt Disney World Resort heeft zijn eigen mascotte. Voor Magic Kingdom is dat het bekende kasteel, voor Disney’s Hollywood Resort is het een enorme tovenaarshoed, ook wel bekend als Sorcerer’s Hat. Deze speelde een rol in de film Fantasia, waarin Mickey een tovenaarsleerling was. Maar is het dan (bijna) alleen maar Amerika? Ja, grotendeels. Ook in de rest van de top 25 beste attractieparken komen de Verenigde Staten met grote regelmaat terug. Disneyland Park en Disney’s California Adventure in Californië, SeaWorld Orlando, Disney’s Animal Kingdom… het zijn slechts enkele andere attractieparken die in de top 25 voorkomen. Tijd om de beste parken in Europa uit te lichten. Want dat is voor de meeste mensen toch net iets haalbaarder dan een overzeese vakantie.

Net buiten Parijs, op ongeveer een half uurtje met de trein, ligt het Paleis van Versailles. Dit paleis en de omliggende stad ontstond in de 17de eeuw en werd eerst door koning Lodewijk XIII en vervolgens door zijn zoon Lodewijk XIV gebouwd. Ontdek hier onze tips voor je bezoek aan dit bijzondere paleis! Voor jaren verbleef het Franse hof in dit paleis en dat is nog steeds te zien aan de luxueuze objecten en de weelderige versieringen die in het paleis te zien zijn, evenals aan de prachtige tuinen van Versailles. Het paleis is hét toonbeeld van luxe en overdaad. Er zijn beroemde schilderijen en beelden te zien, kleinere paleizen in de tuinen die onder andere door Marie-Antoinette gebruikt weren, en de beroemde Galerie des Glaces, de Spiegelgalerij. Fontainebleau is een stad ten zuidoosten van Parijs die bekend staat om het schitterende Château de Fontainebleau. Al sinds de 12de eeuw verbleven de Franse leiders in dit paleis, waarbij er steeds stukken bijgebouwd werden. Zo vind je in het luxueuze kasteel onder andere de Turkse boudoir van Marie Antoinette en de kamers van Napoleon. Rondom het château ligt het Fôret de Fontainebleau, een groot bos waar je heerlijk kan wandelen na een bezoek aan het paleis. Boek hier je ticket of tour voor je bezoek aan het paleis op voorhand!

Trastevere is een van de mooiste buurten van Rome. Je loopt er rond op kasseistenen in smalle steegjes tussen kleurrijke gevels die versierd zijn met talloze bloembakken. Deze wijk ligt centraal in Rome, maar voelt toch eerder aan als een dorp dan als een hoofdstad. Het is de ideale plek om ’s avonds te komen dineren, want hier vind je de beste restaurantjes! De Spaanse Trappen van Rome zijn in vergelijking met de meeste andere bezienswaardigheden in de stad helemaal niet zo oud. De trappen werden pas in de 18de eeuw gebouwd en verbinden een kerk met het plein waar de Spaanse Ambassade te vinden is. Bovenaan de Spaanse Trappen heb je een mooi uitzicht over de stad. Opgelet; het is niet toegelaten om te zitten of eten op de trappen, hierop wordt streng gecontroleerd. Ontdek nog meer details aan https://delaattravel.com/.